?>

Vakanties en sportevenementen

brazil olympische spelenBrazilië is het land waar dit jaar de Olympische Spelen en Paralympics van start gaan. De spelen zijn te beleven in de hoofdstad van Brazilië, Rio de Janeiro. Het sportevenement gaat van start op vijf augustus tot en met 21 augustus. Het hoogseizoen voor vakantiegangers. Brazilië is een favoriet vakantieland voor Nederlanders. Met de Olympische Spelen in het vooruitzicht wordt er in Brazilië een ongekende topdrukte verwacht qua toerisme. Hou je van rust? Dan kan je Brazilië op gedurende dit evenement beter vermijden. Voor andere toeristen is dit juist een reden een bezoek aan het land en de hoofdstad te brengen. Bezoek niet alleen Rio de Janeiro met haar prachtige stranden, maar ook natuurrijke amazone gebieden.

US Open tennis vakantie in New York

Na de Olympische Spelen in Brazilië kan je direct doorgaan naar het volgende sportevenement. Heb je tijd en geld om een langere periode aan vakantie te besteden? Dan is het aan te raden een bezoek aan Brazilië te combineren met een reis naar New York in de Verenigde Staten van Amerika (VS). Hier gaan op 27 augustus de de tennis wedstrijden van de US Open van start.

New York is de grootste stad van de VS. De staat behoort de meest invloedrijke gebieden op gebied van mode, media, economie, handel, kunst en educatie. Om deze redenen zijn er veel bedrijven die een bedrijf gevestigd hebben in New York. Ook zijn er veel Nederlandse studenten te vinden. Veel gebieden in New York en omliggende gebieden zijn beïnvloed door Nederland. Door de kolonisatie in de 17e en 19e eeuw hebben vele Nederlanders zich gevestigd in de VS. De bekendste voorbeelden met door Nederlanders gestichte steden zijn te vinden in New York. Zelfs nu wonen er nog steeds veel Nederlanders. Het zijn de straatnamen en architectuur die Nederlandse invloeden verraden. Enkele voorbeelden. De straat Harlem, geïnspireerd op Haarlem. Flushing, geïnspireerd op Vlissingen en de plaatsnaam New Utrecht van het Nederlandse Utrecht etc.

New York is een relatief duur gebied. Om kosten te besparen op verblijfkosten kan je een woningruil aangaan met een Amerikaan woonachtig in het centrum van New York. Hierdoor kan je betaalbaar overnachten in het centrum. Als je van plan bent buiten New York te reizen is aan te raden een auto te huren. Wil je binnen New York blijven? Dan heb je aan het openbaar vervoer in combinatie met het gebruik van taxi’s genoeg. Wat moet je zien in New York? De stad is opgedeeld in vijf gebieden, te noemen: Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island. Hier enkele leuke en bekende bezienswaardigheid op een rij.

  • Statue of Liberty is het bekende beeld met vrouw en fakel. Het grootste bezienswaardigheid voor elke toerist.
  • Op het hoogste punt van het Empire State Building gebouw heb je een mooi overzicht van de stad.
  • Het 911 memorial building is een afgezet gebied waar enkele jaren geleden de Twin Towers stonden. Na de terroristische aanslag is het gebied afgezet te bezoeken ter na gedachtenis van de slachtoffers.
  • Central Park is een klein bosgebied gelegen in het centrum met uitzicht tot vele grote gebouwen.
  • Brooklyn Bridge is populaire brug over de wateren van New York.
  • Luna Park in Coney Island is het pretpark voor jongeren en volwassen. Achtbanen en andere attracties voor iedereen die plezier wilt.

Topsport vakanties in Frankrijk

Het voetbal EK 2016 gaat dit jaar van start in Frankrijk. Nederland heeft de kwalificaties niet bepaald, wat niet wegneemt dat Frankrijk en haar hoofdstad (Parijs) een prima dichtbij gelegen vakantiegebied is. Koop een voetbalshirt van Frankrijk en bezoek de wedstrijden van Frankrijk in een voetbaltribune of sportcafé. Tijdens het voetbalkleding in de aanbieding EK is van vele webshops. Beperk een reis niet alleen tot Parijs, maar verken de kasteelwijnen van de Bourgogne, het luxe strandleven in Saint Tropes en het pretpark Disneyland in Parijs. Frankrijk is het land waar vele bekende sportevenement elk jaar te vinden zijn. De wielrenwedstrijden van de Tour de France mogen hieruit niet ontbreken. Maak een fietstocht door de bergen van de Alpe d’Huzes. Voor autosportliefhebbers zijn de 24 uur van Le Mans een leuke bezienswaardigheid. Alle grote automerken, zoals Mercedes, Ferrari, Porsche en Audi strijden gedurende 24 uur, in een non-stop race, voor de titel.

Grand Prix in Hongarije

24 juli begint de Formule 1 wedstrijd van de Grand Prix in Hongarije op de Hungaroring. Het circuit is gelegen in de hoofdstad, Budapest of Boedapest. Bezoek het circuit en andere bezienswaardigheden in de Budapest en omliggende steden. In vergelijking met Nederland is het relatief goedkoop, dus overnachten en eten maakt een vakantie betaalbaar. Het openbaar vervoer in de stad goed, nagenoeg alle bekende plaatsen zijn snel bereikbaar. Breng een bezoek aan de dierentuin (Budapest Zoo), ga zwemmen in wellness baden, shoppen en dineren in de stad langs de donau rivier. Bezichtig de parlementsgebouwen van Hongarije en maak een wandeling rondom en naar de Cittadella.