?>

De mooiste stranden van Cuba

Cuba staat natuurlijk bekend om het communisme, Ché Guevara en Guantanamo Bay. Maar vergeet vooral niet dat Cuba ook prachtige landschappen, donkere rum, sigaren, mooie oltimers, koloniale gebouwen en hele aardige mensen heeft. Of wat dacht u van de voortreffelijke cocktails die u op een van de zonnige terrassen kunt drinken. Wat ook heerlijk is dat is het genieten op verlaten strandjes of andere bijzondere plekken aan de Cubaanse kust. We noemen twee hele mooie stranden op Cuba.

Maria la Gorda

Dit strand (ook wel Dikke Maria genaamd) ligt op het meest westelijke puntje van Cuba. Er zijn maarliefst 35 duikplekken en is daarom perfect voor duikliefhebbers. Het water is er erg helder en is bovendien het gehele door kalm. Ook wanneer je niet zo’n liefhebber bent van de onderwatersport dan biedt deze plek veel mogelijkheden en schoons. Het is namelijk een prachtig strand dat gelegen is in een beschermd gebied. Hierdoor is het strand wel iets ruiger. Voor vogelliefhebbers is het tevens een fantastische plek en daarnaast kun je er prima vissen.

Cayo Levisa

Aan de westkant van Havana ligt dit heerlijk rustige eiland met haar mooie stranden. Cayo Levisa ligt voor de kust van de provincie Pinar del Rio. Je kunt met de veerboot vanaf Palma Rubia in 30 minuten worden overgebracht naar het eiland. Het overgrote deel van Cayo Levisa bestaat uit mangrovebos. Aan de noordelijke kant van het eiland vind je echter een fantastisch mooi strand. Het is een uitstekende plek om te snorkelen, lekker te relaxen, in de zon te liggen, een goed boek te lezen, te zwemmen en te genieten van een heerlijke mojito (of meer natuurlijk). Duiken kan hier ook heel goed. Met 23 duiksites is het een geweldige plek om de wereld onderwater rondom Cuba te ontdekken. Het water is ook hier erg helder en er ligt bovendien een van de grootste koraafriffen ter wereld.

Zin gekregen in het strand op Cuba? Of u nu individueel wilt reizen of per groepsreis naar Cuba, er zijn mogelijkheden volop!