?>

Natuurreservaat Brazilie

Bezoek één van de twee officiële reservaten in Brazilië…

Natal bezit één van de twee officiële “natuurreservaten” in Brazilië; Parque das Dunas. Hier is het Atlantische Woud nog redelijk intact, alhoewel bepaalde planten en diersoorten allang weer zijn verdwenen.

Een onderdeel van het Parque das Dunas vormt het Bosque dos Namorados, ofwel: het Bos van de Geliefden. Hier kun je fijn wandelen en de oorspronkelijke vegetatie van Brazilië zien: De Pau Bresil – een houtsoort waar de Portugezen destijds wel raad mee wisten en wat uiteindelijk leidde tot de naam Brazilië…..

Vanuit het Bosque dos Namorados is het mogelijk om deel te nemen aan zogenaamde “trilhas”. Onder begeleiding van ervaren gidsen en in groepen van maximaal 25 personen wordt een wandeling afgelegd in het Parque das Dunas. Tijdens deze “trilha” zul je van alles tegenkomen, variërend van schorpioenen, slangen tot vogels.

Het Bosque dos Namorados is geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 8:00 uur en 18:00 uur. Entree kost 1 real per persoon. Voor het deelnemen aan de “trilhas” wordt 1 real extra berekend.

Voor meer info kun je kijken op de website van het Parque das Dunas. Een groot deel is in de Braziliaanse taal, een klein deel in het Engels. Voor meer links over Natal en omgeving kun je Natal Links bezoeken, alhoewel dit met name websites in het Braziliaans zijn, met af-en-toe Engelse vertalingen.